Domov » Novice » Spletna stran je prenovljena

Spletna stran je prenovljena

Dragi Orlečani lepo pozdravljeni na novi spletni strani naše vasi Orlek.

orlek_si-prva-verzija-1

Prenovljena spletna stran deluje.

Prenova sicer še ni popolnoma zaključena, a je spletna stran pripravljena za uporabo.

Potrebno je narediti še sledeče:

  • Dokončati uredniški del strani, da bo objavljanje prispevkov čim bolj enostavno.
  • Dodelati koledar dogodkov (npr. možnost direktnega vpisovanja dogodkov).
  • Dodelati foto galerije (izgled, funkcionalnost, opcija za delitev slik na družbena omrežja, itd…)
  • Izboljšati izgled strani (npr. pisave, direkten prikaz PDF dokumentov, itd..).
  • Prenesti preostalo vsebino iz stare strani (predvsem fotografije)
  • V stranski stolpec dodati module za samodejno osveževanje koristnih informacij (vremenska napoved za Orlek, obvestila Kraškega vodovoda in Elektro Sežana, itd..)

Vse ideje, predlogi, kritike in komentarji so zelo dobrodošli, napišite jih v kontaktni obrazec.

Trenutno na strani še ni vsebin, razen par prispevkov je stran še prazna. Da stran nekako “stoji skupaj” je teh par prispevkov dodanih v skoraj vse rubrike (ste verjetno opazili, da so isti prispevki povsod). Ko bo objavljenih dovolj novih prispevkov bo to poštimano.

Pozivam vse Orlečane, da napišete kakšen prispevek

S skupnimi močmi do odlične spletne strani.

Na stran je nujno potrebno na hitro dodat nove vsebine, zato bi pozval vse Orlečane, da na hitro napišete kakšen prispevek (kratek članek). Če ne veste kaj bi napisali pa pač napišite kaj o vaši okolici, povsod se nekaj dogaja (info točka, obnova cest, obnova kala, itd…). Potrebna je vsaj ena fotografija in nekaj besedila, ni treba pisat celih romanov, pač toliko, da ostali sovaščani izvejo za kaj se gre.

S skupnimi močmi bomo imeli zares dobro spletno stran
S skupnimi močmi bomo imeli zares dobro spletno stran

Dokler ne bo dokončan uredniški del strani (da boste lahko sami objavljali) bom tačas vse vaše prispevke jaz dodajal na spletno stran:

  • Vaše prispevke napišite v kontaktni obrazec, če so obsežni pa jih lahko naložite v “OrlekNet Sprejem Datotek” (v .doc ali katerikoli drugi datoteki).
  • Svoje fotografije Orleka ali fotografije iz Orleških prireditev naložite v “OrlekNet Sprejem Datotek” in bodo objavljene v rubriki Fotografije.
    Kratko navodilo: greš na “OrlekNet Sprejem Datotek” nato na prvi strani vpiši svoje ime in priimek, ter svoj e-mail naslov in klikni “Continue”.  Nato na drugi strani pa preberite tam (je napisano v slovenščini). P.S. Priporočam, da fotografije stisnete v ZIP format in nato naložite.

Vsem, ki angleščina ne povzroča težav in se vsaj malo znajdete z blogerskimi platformami (npr. WordPress, Blogger, ipd…) pa lahko takoj odprem uporabniški račun in sami objavljate prispevke in vpisujete prihajajoče dogodke.  Napišite v kontaktni obrazec katere platforme znate uporabljati, ter seveda vpišite e-mail s katerim boste delovali na orlek.si (svetujem, da vpišete tisti e-mail, ki ga pogosto uporabljate, da boste na tekočem). Vaš e-mail bo shranjen izključno tukaj v podatkovni bazi na orlek.si in ne bo imel nihče dostopa, vaš e-mail naslov je varen.

P.S.
Stara spletna stran bo na www.orlek.net odprta vse dokler prenova ne bo popolnoma zaključena (omogočen je dostop do starih vsebin na OrlekNet).

Logotip orlek.si